Het alles-in-één Audiomaatje voor blinden en slechtzienden

De Webbox was absoluut haar grootste vriend.
Zoon van Mia Frey, Venlo
lees verder>

Ik schrijf dit bericht als zoon van Mia Frey uit Venlo. Mijn moeder is in maart 2014 overleden. Zij was 83 jaar, hoog opgeleid en zeer belezen. In 1994 kreeg ze Macula Degeneratie, een visuele oogziekte. In 15 jaar tijd verloor ze haar zicht voor 90% en dit bracht haar langzaam maar zeker tot een visueel isolement. Lezen, studeren en naar de bioscoop gaan waren haar grootste passies.

In eerste instantie kwam ze in aanraking met een Daisy speler. Dit bracht de mogelijkheid om boeken, tijdschriften en kranten te kunnen beluisteren via wekelijkse CD’s. In een zeer rap tempo raakte ze gewend aan deze manier van lezen, namelijk luisteren. In 2011 werd ze attent gemaakt op de Webbox van Solutions Radio. Vanaf begin 2012 tot haar overlijden is dit absoluut haar grootste vriend geweest. De Webbox bracht haar weer heel dicht bij de actualiteiten, het volgen van tv programma’s met ondertiteling en heel veel radioprogramma’s. Voor haar was de Webbox de schakel naar actualiteit.

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen, dat ze de Daisy speler alleen nog gebruikte voor boeken die voor haar werden ingesproken. Bij de aanschaf/vergoeding van de Webbox ben ik, samen met haar, nauw betrokken geweest.
De service van de leverancier, Solutions Radio, was optimaal. Ze doen er alles aan om ieder verzoek en/of probleem snel en vakkundig op te lossen. Op het sterfbed heeft mijn moeder mij verzocht om de Webbox te retourneren naar Solutions Radio en deze aan iemand te schenken die deze niet kan betalen of vergoed krijgt.Het enthousiasme en geluk wat mijn moeder heeft ervaren met de Webbox is, heel toepasselijk, met geen pen te beschrijven. Heeft u vragen naar aanleiding van mijn verhaal? Bij Solutions Radio hebben ze mijn telefoonnummer.