Het alles-in-één Audiomaatje voor blinden en slechtzienden

Het gemak is onbeschrijfelijk!
Dominieke Bos
lees verder>

Ik ben geboren met een ernstige visuele beperking. Als kind had ik op school al vele hulpmiddelen, maar thuis waren mijn ouders van mening dat ik een zo normaal mogelijk leven moest leiden. Dus thuis maakte ik geen gebruik van enige vorm van hulpmiddelen. En zo worstelde ik mij, tot een aantal jaren geleden door kleine letter zwartschrift boeken en was een tv-serie of film kijken echt een marteling. Elke avond moest ik voor de film begon aan mijn man vragen wat de strekking van het verhaal was. Soms pikte ik een paar woorden mee uit de ondertiteling, maar vaak, vele minuten achter elkaar, werkelijk geen woord.

Rond 2012 ging ik me steeds vaker afvragen of er niet iets zou bestaan wat ondertiteling zou kunnen voorlezen. Geen idee of zoiets bestond en waar je zo’n idee in een ideeënbus zou moeten gooien. Tot mijn grote verbazing vond ik een link naar de Webbox via Google. Wat fantastisch, er bestond dus werkelijk een apparaat wat dat kon!

TV kijken
Toen ik de Webbox eenmaal in huis had ging er werkelijk een wereld voor mij open. Ik kon samen met mijn man tv kijken zonder dat hij alles van te voren moest vertellen. Ik had het gevoel dat ik weer mee deed. Mijn gesproken boeken kon ik via de Webbox beluisteren en ook tal van radiozenders. Gelukkig staat de ontwikkeling niet stil. Er kwam namelijk een moderne opvolger die nog meer kon dan de eerste Webbox. En daar waar de spraak op mijn mobiele telefoon het nog al eens af laat weten als het om het internet gaat, daar biedt nu de Webbox mij wederom hulp. Vele internet pagina’s van nieuwssites en kranten zijn nu in gesproken vorm toegankelijk via de Webbox.

Gemak is onbeschrijfelijk
Uiterlijk ziet de Webbox er eenvoudig uit en is vriendelijk in bediening, maar het gemak wat ik ervaar van dit fantastische stukje moderne techniek is voor mij werkelijk onbeschrijfelijk!