Het alles-in-één Audiomaatje voor blinden en slechtzienden

Waanzinnig veel mogelijkheden!
Jan de Klerk
lees verder>

Tot ik slechtziend en later blind werd, werkte ik bij de Zonnebloen. Ik werkte op het schip als restaurantmanager, en kwam daar ook vaak slechtzienden en blinden tegen. Dan dacht ik wel eens: als het mij overkomt heb je niets meer. Nu ik zelf niets meer zie, denk ik daar anders over. De hulpmiddelen van tegenwoordig maken het leven een stuk aangenamer. Dankzij spraaksoftware kan ik mijn pc bedienen. Een mailtje maken is niet moeilijk meer.

In mijn zoektocht naar hulpmiddelen, kreeg ik van Bartiméus eerst een daisy-speler in bruikleen. Tot ik kennismaakte met de Orion Webbox. Ik was even sceptisch. Toen ik hoorde wat de mogelijkheden zijn, dacht ik: dat apparaat kan ik nooit bedienen! Toen ik hem in handen kreeg en maar vijf knopjes en een draaiknop voelde, dacht ik: is dat alles? Ja, dat is het! De bediening is zo eenvoudig dat je niet weet wat je overkomt als je hem aangezet hebt. Zo eenvoudig en zo waanzinnig zijn de mogelijkheden, eigenlijk haal je de hele wereld binnen.
Het mooie is ook dat er ook een zeer uitgebreide uitleg wordt gegeven, zodat kind en hoogbejaarde met de Webbox om kan gaan. En nog mooier: ik stuurde een mailtje naar Solutions Radio met de vraag of er een plaatselijke radiozender bij kon en die zender stond de volgende dag al in de Webbox.

Kortom: het is fantastisch. Slechtziend of blind worden is vreselijk. Maar hier word ik weer blij van!