Het alles-in-één Audiomaatje voor blinden en slechtzienden

Die zelfstandigheid is heerlijk om te ervaren!
lees verder>

Ik ben een dame van 67 jaar en alweer 15 jaar visueel gehandicapt. Ik heb aan beide ogen MD (Macula Degeneratie). Dit heb ik gekregen door mijn hoge bijziendheid wat ik van jongs af aan al heb. Dit jaar heb ik te horen gekregen dat mijn visus nog maar 0,03% bedraagt aan beiden ogen.
Met de gesproken versies van boeken en tijdschriften via Passend Lezen was ik al lang bekend. Ik was ook al wat langer bekend met de Webbox en toen mijn Daisy-speler toe was aan vervanging, was ik dan ook erg blij met het feit dat ik in aanmerking kwam voor een Webbox.

Sinds ik mijn Webbox heb, ben ik de koning te rijk en ben ik weer in staat om films en TV-programma’s te volgen en niet meer afhankelijk te zijn van wat mijn partner beschrijft wat er op TV gebeurt. Die zelfstandigheid is weer heerlijk om te ervaren!

Het feit dat ik mijn Webbox mee kan nemen op vakantie is natuurlijk ideaal. Zo kan ik letterlijk mijn zelfstandigheid meenemen. Wat doe ik nog meer met de Webbox behalve de TV-ondertiteling beluisteren? Eigenlijk te veel om op te noemen. Ik lees veel boeken, weet ook hoe ik met de Webbox boeken kan downloaden op een SD kaart, om die vervolgens te beluisteren met mijn portable Daisy-speler.

’s Morgens lees ik de Telegraaf en kan dan meepraten over wat daar in staat. Wat ook leuk is dat ik ook het lokale nieuws weer kan volgen, omdat ons lokale krantje door de Webbox wordt voorgelezen. Verder heb ik vaak gewoon de radio aan staan en niet te vergeten audiomagazine Horizon en het laatste ANP-nieuws.

Wanneer mensen zeggen, wat is dat voor apparaat wat naast je stoel staat, dan leg ik vol enthousiasme uit wat dat voor apparaat is. Heerlijk!