Het alles-in-één Audiomaatje voor blinden en slechtzienden

Mijn leven is rooskleuriger geworden!
Jaap Brandse
lees verder>

Ik ben van de een op andere dag zeer slechtziend geworden. Ik vond het erg heftig, ik wilde zo graag nog kunnen wat ik als ziende ook deed, maar dankzij alle hulpmiddelen en mijn eigen doorzettingsvermogen ben ik erg blij hoe het nu gaat. De Webbox heeft het leven voor mij de afgelopen maanden nog wat rooskleuriger gemaakt.

Samen met Visio, een instelling die blinden en slechtzienden mensen begeleidt, ben ik op zoek gegaan naar hulpmiddelen die bij mij passen. 

De Webbox kende ik wel maar dit was naar mijn idee zo’n uitgebreid en ingewikkeld apparaat dat dat niks voor mij was. Ik dacht dat het geen toegevoegde waarde had. En de gedachte “moet ik dat ook nog gaan leren op mijn leeftijd?” Maar omdat ik de gesproken ondertiteling wel miste, ben ik me toch in de Webbox gaan verdiepen. Ik heb een afspraak gemaakt met Solutions Radio, het bedrijf achter de Webbox. Ik kon bij hun op kantoor in Delft langskomen voor een demonstratie. Eerst kreeg ik wat uitleg en vervolgens mocht ik zelf met de Webbox spelen. Ik was stomverbaasd, de bediening was zo simpel en de mogelijkheden oneindig. Zij hebben me geholpen met de aanvraag bij mijn zorgverzekering. Binnen de kortste keren had ik de Webbox in huis.

Het installeren ging ook erg makkelijk. Omdat ik het toestel op een vaste verbinding wilde hebben, was het alleen een kabel in het stopcontact en een kabel in het modem. De Webbox werkte direct en met één druk op de OK-knop kan ik nu luisteren naar wat ik wil. Of het nu ondertiteling, boeken, het weerbericht of het regio nieuws is, alles is mogelijk.

Sinds ik de Webbox in huis heb, beluister ik het ANP nieuws zo’n drie keer per dag, de televisiegids van nu en straks speel ik graag af en het nieuws vanuit regio Maasland mis ik nu ook niet meer. Voorheen luisterde ik dit allemaal niet, puur omdat dit niet toegangkelijk is voor mensen die slecht zien. Mijn interesseveld is zeker verbreed sinds ik de Webbox in mijn bezit heb.

Met dit bericht wil ik andere mensen bereiken die net als ik slechtziend zijn en wellicht hetzelfde beeld van de Webbox hebben als ik had. Neem van mij aan dat het echt heel simpel te bedienen is en al drukt u eens te vroeg op de OK-knop, dan is dat ook geen ramp. Ik kom nog steeds onderwerpen tegen die nieuw voor me zijn. Dat vind ik reuze interessant. Het onbekende is niet eng maar juist een uitdaging!