Het alles-in-één Audiomaatje voor blinden en slechtzienden

Hadden alle apparaten maar zo’n duidelijke handleiding.
Henk de Bruijne, Nunspeet

Ongeveer een jaar geleden kwam Henk de Bruijn op het spoor van de Webbox, waar hij tot dan toe nog nooit van had gehoord. “Toen ik van de vele mogelijkheden van het apparaat vernam, zoals gesproken ondertiteling, het streamen van de boeken, het wanneer je maar wilt, kunnen luisteren naar het ANP-nieuws, was ik, zo te zeggen, gelijk verkocht.”

“Om zeker van mijn keuze te zijn, heb ik toen wel nog geïnformeerd of ik de Webbox2 mocht uitproberen. Daar hadden ze in Delft, bij Solutions Radio, gelijk een originele oplossing voor: in mijn woonplaats Nunspeet bleek iemand te wonen die een Webbox had. Daar heb ik hem uitgeprobeerd en de knoop gelijk doorgehakt: ik neem hem.”

Henk de Bruijn, die langzamerhand steeds slechtziender is geworden (“wat ik heb, lijkt op macula degeneratie”) heeft in het verleden de tijd nog meegemaakt van de gesproken boeken op cassettebandjes. “Ik heb als jongeman altijd graag gelezen maar ook toen ik slechter ging zien en niet meer goed met mijn ogen kon lezen, bleef ik boeken verslinden.
Zo herinner ik mij dat ik ooit eens een boek heb gelezen over de geschiedenis van Zuid-Afrika. Heel interessant. Dat boek bestond in de luisterversie overigens uit 45 cassettebandjes! Later liet ik mij cd-roms opsturen. Maar dat duurt zo lang tegenwoordig dat ik streaming helemaal ideaal vind. En mocht een boek mij niet bevallen, kies ik toch gewoon een ander.”

Over de gesproken handleiding, geleverd bij de Webbox, is Henk de Bruijn ook zeer te spreken. “Die is heel erg duidelijk. Hadden alle apparaten maar zo’n duidelijke handleiding! Ik kan de Webbox zondermeer aanbevelen; het doet zelfs meer dan men belooft!”