De Webbox is zeer eenvoudig in gebruik

De 5 simpele knoppen met duidelijk voelbare symbolen en het gesproken menu zorgen ervoor dat iedereen met de Webbox overweg kan.

Hoe werkt de Webbox?

De Webbox is voorzien van grote knoppen met voelbare symbolen waardoor het apparaat eenvoudig te bedienen is. Ook wordt er een afstandsbediening meegeleverd. De lijst van mogelijkheden waaruit u kunt kiezen wordt uitgesproken en u hoeft enkel op ‘OK’ te drukken. U kunt de Webbox geheel op de tast en op het gehoor bedienen. U heeft absoluut geen computervaardigheden nodig om de Webbox te kunnen gebruiken. Het apparaat wordt geleverd met een duidelijke handleiding. Ook kunt u rekenen op telefonische ondersteuning als u ergens hulp bij nodig heeft.

De Webbox is voorzien van aansluitingen voor een koptelefoon, een SD-kaart en een USB-stick. U kunt uw eigen collectie muziek of boeken door de Webbox laten afspelen. Het apparaat heeft een ingebouwde accu voor circa 10 uur speelduur. Hierdoor is de Webbox gemakkelijk te verplaatsen of mee te nemen. Als u gebruik maakt van een 3G of 4G dongel met SIM-kaart dan kunt u de Webbox zelfs meenemen op vakantie en onderweg gebruiken.

De Webbox kent een groot gebruikersgemak. U kunt bijvoorbeeld de voorleessnelheid en de toonhoogte zelf aanpassen. Ook onthoudt het apparaat waar u gebleven bent in een boek, zodat u de volgende keer gelijk weer verder kunt luisteren. De Webbox werkt samen met elk televisietoestel.

Wat heeft u nodig?

Voor het gebruik van de Webbox heeft u een basis-abonnement nodig. Dit basis-abonnement kost €5,95 per maand. Er zijn extra abonnementen af te sluiten om het aanbod van gesproken boeken, kranten en tijdschriften uit te breiden.

U heeft een internetaansluiting nodig om de Webbox te kunnen gebruiken. Het apparaat maakt verbinding met internet om de programma’s te ontvangen. U heeft geen computer nodig!

De Webbox wordt in de meeste gevallen vergoed door de zorgverzekeraar. Wij verzorgen het aanvraagtraject voor u. U kunt de Webbox natuurlijk ook zelf aanschaffen.

Naast de Webbox heeft Solutions Radio ook een app ontwikkeld die de tv-ondertiteling voorleest. Deze Ondertitels-app is gratis te gebruiken voor mensen met een Webbox-basisabonnement. Ga voor meer informatie naar www.gesproken-ondertitels.nl.

Programma-aanbod

Het programma-aanbod van de Webbox is erg groot en blijft groeien. Bekijk het gehele programma-aanbod in PDF of Word.

 • Gesproken televisie-ondertitels tijdens uitzendingen van NPO 1, 2, 3, RTL 4, 5, 7, 8, RTLZ, SBS6 en 9, Net5, Veronica en zeven Vlaamse zenders
 • Luister TV: live geluid van NPO 1, 2 en 3
 • Radiozenders uit binnen- en buitenland
 • Gesproken boeken van Bibliotheekservice Passend Lezen; keuze uit meer dan 70.000 titels en elke maand de nieuwste titels direct te beluisteren
 • Tijdschriften: keuze uit ruim honderd bladen
 • Dagelijkse krant: landelijke, regionale en lokale kranten
 • Hoorspelen: keuze uit honderden hoorspelen van vroeger en nu
 • Websites als NU.nl, Wikipedia en de telefoongids
 • Horizon: dagelijks audiomagazine voor Webbox-luisteraars
 • Uw eigen collectie muziek, boeken of hoorspelen vanaf een SD-kaart of USB-stick
 • Voor uw cd’s/cd-roms kunt u een cd-speler aansluiten op de Webbox
 • Regionale berichten en uitnodigingen van verenigingen en organisaties

Orion Webbox en Webbox2

De Orion Webbox en de Webbox2 zijn eerdere versies van de Webbox. De Webbox2 wordt nog door veel mensen gebruikt. Dit apparaat heeft een ander design dan de Webbox3 en heeft geen ingebouwde accu. Het programma-aanbod van de Webbox2 en Webbox3 zal voorlopig grotendeels gelijk blijven.

Contact

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden

Aanvragen

Wij verzorgen de aanvraag bij uw zorgverzekeraar